50 thoughts on “Teken de petitie!

 1. De Johan Willem Friso Kazerne hoort bij Assen. Sluiting van de JWF kazerne heeft grote maatschappelijke en economische gevolgen voor Assen en de wijde omgeving. Het is maatschappelijke kapitaalvernietiging om de kazerne uit Assen weg te halen. De JWF kazerne (inclusief de Luchtmobiele Brigade en de KMK Johan Willem Friso) moet daarom in Assen blijven!

 2. deze jongens komen voor nederland op als het moet vechten zij er voor .rutte
  niet die verkoop het land aan brussel . hij heb nog nooit in dienst gezeten
  hij weet niet waar hij over praat. hij helpt defensie naar de donder en het land
  nederland had een goed leger. sinds rutte er zit niet meer .ik ben zelf ook soldaat geweest dus ik weet waar ik over praat ,maar die gup weet dat niet het is gewoon
  een auter mannetje als hij op televiesie komt dan ben ik in staat om een asbak
  naar de tv te gooien .zonde van de tv.niet van rutte die komiek is toch geen lijder
  van het land.daar hebben wij een koning en koningin voor en geen clow zoals rutte.dat is geen minister die ook in brussel enkel maar ja en nee zegt en niet voor zijn land op komt. ja zo hoort het voor je land op te komen maar niet alles
  aftebreken zoals hij doe met de pensioene de verzorging en met de scholen
  zorgen dat de mensen werk krijgen ,maar niet de mensen de straat op schopen
  en de ww in. en de buitenlanders hier voor een appel en een ei laten werken waar hij zijn hantekening onder zet eerst ons eigen volk. rutte en zijn kornuiten
  moeten een ding doen .en dat is van de militare en dus ook van asse af blijven
  en niet op het leger buzuinge dat is de grootste en stomste fout die je maar kan maken .een land kan niet zonder leger hoe dan ook wie moet ons dan redden
  de belgen of de duitsers elke missie die er komt of is worden de Nederlanders
  er bij .geroepen omde vrede te bewaren in vredes missies achter deze jongens
  staan wij het nederlandse volk. en niet die clows in denhaag

 3. Zou superzonde zijn van een dergelijke prachtkazerne. Bij sluiting dan maar naar Havelte. Dan blijft Drenthe redelijk gespaard qua werkgelegenheid. Maar voor Assen zou dat bijzonder jammer zijn. Nostalgie

 4. Houd dit nou nooit op, die bezuinigingen?
  Nog maar meergeld in het buitenland pompen.
  Dus tegen bezuinigingen op welke manier tegen Defensie zeg ik NEE!!
  Zo houden we geen Krijgsmacht meer over straks…

 5. De Kazerne moet blijven.Heb er zelf met veel plezier voor 60 jaar terug een jaar gewoond.Dit mag niet weg.

 6. Kazerne moet open blijven , ik heb er zelf ook gelegen .
  is een stuk geschiedenis uit mijn leven ,
  Ik heb er gediend bij de 42e painfbrig st st cie
  Het is ook een kazerne met een rijk verleden .
  j.p.wolff

 7. sinds de 19e eeuw (1894) garnizoensstad. Dit mag niet verdwijnen, en de JWF kapel is met Assen verbakken!

 8. De kazerne hoort in Assen te blijven!! Daar valt verder niet veel over te zeggen alleen dat het bij assen hoort voor werk geschiedenis etc…

 9. De kazerne hoort bij assen. Minister moet meer kijken wat de consequenties zijn voor ons gebied!!

 10. Assen is van oudsher garnizoensstad,J.W.F. moet blijven en niet afgebroken worden.Werkgelegenheid staat voorop voor deze regio.Den Haag (lees deze regering) wil alles slopen als het maar niet ten koste gaat van henzelf.Heb hier zelf ontzettend fijne jaren gehad bij 42 Herstelcie waar ik met trots en weemoed aan terug denk. Mijn vraag aan alle oud-TSers om deze petitie te tekenen

 11. deze kazerne is van ouds eer in assen gevestigd en moet zo blijven, er is al genoeg weggehaald . laten ze eerst maar bij henzelf goed gaan nadenken, voor ze iets stoms gaan doen.

  vr. gr. j boltendal

 12. Sluiten hoe komen ze erbij ,waar moet het heen met onze militairen.
  Wat zijn de (plannen) voor de kazerne .
  Zeker weer opvang voor……….

 13. Aan deze kazerne heb ik evenals Drenthe goede herinneringen.
  Hoewel ik geen fan ben van Defensie heb ik in januari 1961 t/m mei 1962 veel plezier beleefd als dienstplichtige. In deze kazerne voelde ik mij ondanks de parate functie ( om het weekend naar huis) thuis en ben van de kazerne gaan houden. Door z’n monumentale bouw en uitstraling voelde ik me er thuis. Ik zou het doodzonde vinden als de kazerne gaat sluiten te meer omdat Assen er ook economisch van afhankelijk is .
  Ik wens Assen succes met de actie de kazerne te behouden.
  Er is al zo veel opgeofferd aan de bezuinigingskoorts van dit kabinet.

 14. JWF moet blijven.
  Onlosmakelijk verbonden met Unifil !
  Rutte en Plassert, denk na !
  Help niet àlles naar de klote.

 15. Natuurlijk moet het in Assen blijven bestaan. Zoiets ga je toch niet sluiten, hoort gewoon bij Nederland. Kun je trots op zijn, ga je toch niet sluiten.

 16. Hoeveel denken ze te bezuinigen door het sluiten van deze zeer mooie kazerne die nog maar net geleden geheel is gerenoveerd en volledig is toegesplist op 13 infbat.
  hoeveel denken ze te moeten compenseren aan mensen die daar hun werk kwijt raken?

 17. Sluiting is geen bezuiniging, maar een politiek compromis. Wanneer worden ze wakker in den haag! Moet de kazerne sluiten in Assen om Leeuwarden te compenseren voor de sluiting van de basis? Laat daar maar een andere dienst naar toe gaan, die bij voorkeur nog niet ergens anders is gevestigd. Sluiting van de JWF is kapitaal vernietiging en de monumentale gebouwen nieuw bestemmen zal nauwelijks mogelijk blijken, alleen al door de kosten!

 18. wat weer een geld over de balk. eerst een kapitale renovatie en nu maar afbreken die boel. waar blijft het respect voor ons cultureel historisch erfgoed!
  door de vernietigingsdrift van deze regering wordt de kloof tussen overheid en bevolking almaar groter.
  hoe zwaar weegt het zogenaamd economisch belang, en had de werkgelegenheid geen prioriteit?
  Den Haag, WEES WIJZER !

 19. We realiseren ons allemaal dat we moeten bezuinigen, willen dat ook wel. maar……….. als het bij onszelf om de hoek is……. wat dan ?

 20. Aan de Groen Tafel der theoretici in Den Haag viert de bezuinigingsdrift hoogtij en aldus wordt lukraak een ferme streep gezet door het voortbestaan van de JWF-kazerne met als gevolg dat er honderden banen ‘sneuvelen’ terwijl Assen steeds grote loyaliteit bewezen heeft aan Defensie door veel personeel te leveren voor de buitenlandse vredesmissies. Legt geen gewicht in de schaal want er heersen andere tijden……Wat wil Nederland eigenlijk nog betekenen qua Defensie apparaat als je zoveel deskundig personeel van de hand doet? Een paar miljoen levert dat op maar niet te rijmen met de vele miljarden die gespendeerd worden aan 35 JSF”s????? Wat is daarvan de bedoeling?????
  Ik lanceer een dringend appel om de JWF-kazerne open te houden en daarmee werkgelegenheid vooor Assen en wijde omgeving te behouden!

 21. De minister van defentie moet beter om haar heen kijken. Kijk nu eens naar het zuiden. Daar zijn drie luchtmachtbasis bij elkaar. T.w. Eindhoven, Volkel en Gilze-Rijen. Deze drie luchtmachtbasis kunnen het best samengevoegd worden en kan er efficient gewerkt worden dat is ook bezuiniging. Waarom altijd het Noorden. De luchtmobiele brigade naar Havelte, maar dan wel samenvoegen met Schaarsbergen. Wat nu in Havelte zit, kan dan naar Assen.
  De voorgangers van de huidige minister van defentie hebben er een potje van gemaakt. Nu moet het “huishoudboekje” van defentie op orde gebracht worden. Dit kost 2500 banen bij defentie. Straks hebben we nog een stel padvinders over met een moderne straaljager. Belachelijk gewoon.
  Laat de Johan Willem Friso kazerne geen Johan Willem fiasco kazerne worden.

 22. Mijn vader vertelde me hoe men met wapentuig uit 1914/1918 de oorlog in moest,vanwege de beweging het gebroken geweertje.
  Het huidige defensie beleid laat niets heel van de krijgsmacht en Nederland
  moest zich schamen over zijn bijdrage aan de NATO.
  Het sluiten van de kazerne is een typische boekhouders mentaliteit van een ministerie wat geleid wordt door een nietszeggende politica.
  Dit nog afgezien van de werkgelegenheid in het Noorden.

 23. Het JWF hoort bij Assen…de kazerne MOET blijven….Kabinet Rutte pakt alles wat hij maar pakken kan en houdt geen rekening met de bevolking! Schandalig!!!

 24. Het is de soldaat, niet de jurist
  Die ons het recht op een eerlijk proces gaf.

  Het is de soldaat, niet de journalist
  Die ons de vrijheid van pers gaf.

  Het is de soldaat, niet de schrijver
  Die ons de vrijheid van meningsuiting gaf.

  Het is de soldaat, niet de student
  Die ons het recht op demonstreren gaf.

  Het is de soldaat, niet de politicus
  Die onze grondwet beschermt en verdedigt.

  Het is de soldaat
  Die zijn saluut brengt aan de vlag
  Wiens doodskist wordt bedekt met de vlag
  en demonstranten de vrijheid geeft voor het verbranden
  van die vlag.

  Het is de soldaat, de eenvoudige soldaat
  Die aan de basis van onze vrijheid staat.

  DUS BLIJF AF VAN DE KARZENE IN ASSEN !!!!!!!!!!!!

Comments are closed.