Petitie groot succes!

In minder dan 24 uur na het openen van de petitie hebben reeds meer dan 3.000 mensen de petitie ondertekend.

In de reacties die er achtergelaten worden spreekt de binding die een ieder met de JWF kazerne in Assen heeft. Velen zijn zeer bezorgd over de gevolgen voor de werkgelegenheid in Assen en de rest van Noord Nederland. Maar het zijn niet alleen de economische gevolgen, ook vele persoonlijke zorgen zijn te lezen; zorgen van mensen waarvan hun partner of directe familie op de kazerne werken; zorgen over het thuisfront wat ook een belangrijke factor is bij uitzendingen naar buitenlandse missies.

Uit de reacties blijkt ook dat de kazerne en Assen een hechte eenheid zijn. De JWF kazerne hoort bij de identiteit van Assen. Of zoals een van de ondertekenaars het verwoord: “Assen zonder kazerne is geen Assen”.

De petitie stopt nog lang niet. Het kabinet en de parlementariërs zullen weten dat de JWF niet met enkel een boekhoudkundige pennenstreek van de kaart laat vegen. De toekomst van Assen, de toekomst van Drenthe, de toekomst van Noord Nederland staat op het spel. Laat van u horen en vergeet vooral niet uw familie, vrienden, bekenden en collega’s ook te laten tekenen!

3 thoughts on “Petitie groot succes!

 1. De afgelopen decennia zijn al vele kazernes in NL gesloten.

  Toen van sluiting sprake was is vrijwel altijd door gemeentes, provincies en andere instanties bezwaar daarop aangetekend en zijn allerlei acties gestart.
  Dat heeft bij mijn weten nog geen enkele keer iets opgeleverd.
  (overigens hebben dezelfde overheidsinstanties in de vele jaren daarvoor er vaak alles aan gedaan om uitbouw/verbouw van dezelfde kazernes te dwarsbomen)

  In 1980 heb ik mijn eerste kennismaking met de kazerne in Assen gehad voordat ik naar Libanon werd uitgezonden. Daarna heb ik de kazerne nog vaak “bezocht”.
  Meer dan 36 jaar werk ik bij de Landmacht en met ook bijna 25 jaar reorganisatie-ervaring vindt ik het ook jammer dat de JWF kazerne gaat sluiten.

  De opmerking die ik op uw site lees gaat mijn inziens véél te ver:
  “”De toekomst van Assen, de toekomst van Drenthe, de toekomst van Noord Nederland staat op het spel””.

  Als het zo erg is dat de toekomst van Noord Nederland op het spel staat door het voorbestaan van deze kazerne is er in het bestuur in dat deel van NL iets HEEL goed verkeerd.

 2. Wat belangrijk is aan deze petitie is dat we niet gaan strijden voor het behoud van defensie in Assen, maar behoud en uitbreiding van de werkgelegenheid. En uiteraard moet er ook iets zinvols worden gedaan met de oude kazerne.

  Ik neem aan dat de werknemers bij de JWF-kazerne gemiddeld goed zijn opgeleid, dus waarom deze kennis en kunde niet inzetten voor bijvoorbeeld:
  – een nieuw internationaal opleidingscentrum voor anti-terreur-brigades of
  – een nationaal opleidingscentrum voor gezond ouder worden (in combinatie met het healthy ageing project van het umcg/rug) of
  – ……….

  En laat dit een burgerinitiatief zijn.

Comments are closed.