Dankmanifestatie op Koopmansplein

Afgelopen september hebben bijna 10.000 mensen hun steun betuigd aan het behoud van de Johan Willem Friso kazerne in Assen. Met succes; want het kabinet en het parlement hebben besloten onze kazerne open te houden!

Om dat te vieren organiseren we samen met de JWF kazerne op vrijdagmiddag 13 december een dankmanifestatie op het Koopmansplein.

Met deze dankmanifestatie willen we iedereen bedanken die zich heeft ingezet voor het behoud van onze kazerne. Dat zijn alle mensen die de petitie hebben ondertekend, de inwoners van Assen en ruime omgeving, het bedrijfsleven en de verschillende politici die het uiteindelijke besluit mogelijk hebben gemaakt.

Tijdens deze manifestatie treed de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” op. Voorafgaande aan dit optreden krijgen 80 soldaten die succesvol de militaire opleiding hebben afgerond hun certificaat uitgereikt. Deze officiële ceremonie gebeurt voor het eerst in het openbaar.
Daarna wordt stilgestaan bij de verbintenis tussen de stad Assen en de JWF kazerne.
De manifestatie begint wanneer ongeveer 175 manschappen samen met de KMK JWF van de kazerne naar het Koopmansplein marcheren.

Tussen 13.45 uur en 14:00 uur vertrekken de soldaten vanaf de JWF kazerne. De ceremonie op het Koopmansplein begint om 14:30 uur en duurt tot ongeveer 16:00 uur.